Eendagsliederen: Uit Oost

Op 11 juli worden twaalf componisten in de Batjanzaal in Amsterdam Oost ‘opgesloten’ met als doel elk in één dag een lied te schrijven. Als tekst gebruiken ze gedichten van schrijvers uit Amsterdam Oost én van schrijvers uit het Oosten. De componisten gaan in samenwerking met zangers en instrumentalisten uit de buurt de hele dag aan de slag en repeteren de rest van de week aan de twaalf nieuwe liederen. De week wordt vastgelegd in korte filmpjes die het creatief proces tijdens de concerten aan het publiek toelichten.

Op zaterdag 16 juli zijn er gratis optredens in het OLVG, zowel in de kapel als verspreid door het ziekenhuis.  's Avonds is er een concert in Cultureel Centrum Mezrab voor het muziek- en poeziëpubliek. Zondag 17 juli is er een gratis buurtfeest in en om de Batjanzaal in het hart van de Indische Buurt. Dit feest laat de professionele muzikanten en dichters uit Amsterdam Oost voor hun eigen buren spelen in ontspannen sfeer. Eendagsliederen is het overkoepelende element van het feest, met daarnaast allerhande activiteiten inclusief eten (tegen kleine bedrag) en dansen.